Tisdag 20 april
 
Inloggning

Glömt ditt lösenord?
Fyll i ditt medlemsnummer så får du ett nytt lösenord!


Felaktig adress?
Logga in enligt ovanför, så kan du själv administrera företagets uppgifter. För vissa medlemmar saknas automatisk koppling. Kontakta då SEYF med medlemsnummer och vilket företag det gäller.

Klargörande om sockerbaserade gelér


På förekommen anledning vill SEYF göra ett klargörande om de gelér som används till framställning av naglar:

ALLA GELÉR PÅ MARKNADEN ÄR BASERDE PÅ OLIKA TYPER AV AKRYLATER.

Det finns inga gelér som är baserade på socker, eller som stärker den naturliga nageln genom att påverka hur den växer, eller tar bort kravet på att en nagelterapeut MÅSTE arbeta med punktutsug!

Att en produkt inte dofter innebär INTE att den är säkrare, mer "nyttig", "naturlig" eller inte kräver punktutsug. Att arbeta utan punktutsug kan leda till allvarliga hälsoproblem som allergier och livslång astma.

Att en produkt går att lösa upp har heller ingeting att göra med om den är "säker" eller "nyttig"! Det hänger på vilken typ av plast man använt och dess molekylvikt!

Enligt Marléne Isaksson, överläkare Yrkes-och Miljödermatologiska avdelningen, Universitetssjukhuset Malmö så framkommer följande:

"Problemet är att nagelterapeuterna inte vet vad de sysslar med. Många har ingen aning om att gelé innehåller akrylater. En patient trodde att hon höll på med sockermolekyler. Det hade hon fått lära sig under utbildningen."

Citatet är hämtat från Arbetsmiljöverkets rapport: Nagelterapeut 2008:5

Läs även artikeln Att arbeta med naglar kan leda till ohälsa


annons
© 2007-2021 Svenska Estetikers Yrkesförbund | Om cookies