Lördag 27 februari
 
Inloggning

Glömt ditt lösenord?
Fyll i ditt medlemsnummer så får du ett nytt lösenord!


Felaktig adress?
Logga in enligt ovanför, så kan du själv administrera företagets uppgifter. För vissa medlemmar saknas automatisk koppling. Kontakta då SEYF med medlemsnummer och vilket företag det gäller.

Angående egen import av produkter utanför EU


Angående egen import av professionella produkter från länder utanför EU

Det är olagligt att importera produkter från länder utanför EU och använda dessa på sina kunder utan att först registrera dem hos t.ex. Läkemedelsverket.

Vidare är det olagligt att i verksamhet införa emballage till Sverige utan att betala för återvinning eller annan hantering av dessa. Det är även olagligt att inte förtulla och skatta för de produkter som man för in i landet för att använda i sin verksamhet.

Det är viktigt att vara medveten om de regler som gäller, så att man inte utsätter sig själv eller andra för oönskade situationer. Lagbrott är aldrig något man ska ta på med lätthet. Vi vill därför här hjälpa till genom att informera om detta.

Vid import av nagelprodukter (kemiska) från land utanför EU, som ska användas i verksamhet på andra, måste dessa anmälas till Läkemedelsverket. Denna anmälan ska göras av varje importerande individ eller företag oavsett om produkten redan finns i landet och är anmäld av annat företag/individ.

Varje produkt kostar en avgift att registrera. Därefter måste korrekt etikettering tillverkas och appliceras på produktens behållare. Produkten måste sedan godkännas för användning i Sverige.

Vidare vid import måste man anmäla sig till REPA & Svensk Glasåtervinning för att betala avgifter för alla emballage som man via sin import för in till Sverige. Vid inköp måste man anmäla att det är till företag och därefter betala alla de skatter som införseln och inköpet medför t.ex. tull och moms.

Vi är medvetna att det finns en hel del okunskap inom detta område och önskar därmed sprida klarhet i denna fråga.


annons
© 2007-2021 Svenska Estetikers Yrkesförbund | Om cookies